Samenwerken in
de (Eu)regio

Om gasten te verleiden om (opnieuw) naar Zuid-Limburg te komen, hier te blijven én de economie te stimuleren, is Visit Zuid-Limburg betrokken bij projecten die als doel hebben het gebied te ontwikkelen.

Denk aan onderwerpen als  het stimuleren van verantwoord omgaan met onze omgeving of van innovatie. Maar ook bijvoorbeeld publiciteit over het gebied, het ontwikkelen van nieuwe producten of het uitwisselen van kennis met Europese regio’s voor toeristische ontwikkeling.

Een greep uit onze projecten

van regionale tot Europese samenwerkingen

Unesco Geopark status Zuid-Limburg

Samen met diverse Zuid-Limburgse gemeenten en de provincie Limburg werken we eraan om het Zuid-Limburgse krijtland met zijn unieke kenmerken op de Unesco Geopark-lijst te zetten. De UNESCO status biedt onder andere internationale toeristische profilering en creëert bewustzijn bij jonge generaties over de bijzondere regio waarin ze wonen.

VR-experience ‘Bron van Europa’

Zuid-Limburg profileren als bron van Europa, via een visueel spektakel dat aanvoelt als een tijdmachine. Origineel en vooruitstrevend.

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze projecten? Of ziet u ook aansluiting met een deze projecten? Neem dan zeker even contact met ons op.

Nicole Schurgers

Regiomanager Valkenburg, Meerssen en Maastricht

Contact met mij

Sven Kools

Regiomanager Beek, Beekdaelen, Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein en Selfkant

Contact met mij

Moniek Daniëls

Regiomanager Parkstad Limburg

Contact met mij

Simone Meertens

Regiomanager Heuvelland

Contact met mij