Uw toeristische kennispartner
in Zuid-Limburg

Als uw toeristische kennispartner van de regio, volgen wij de laatste ontwikkelingen op de voet en doen zelf onderzoek. Deze vrijetijdsinformatie en kennis delen we graag met onze partners zodat we samen zoveel mogelijk gasten warm kunnen maken voor Zuid- Limburg.

Denk aan informatie in de vorm van

  • marktonderzoeken (van eigen hand of van derden)
  • toeristische feiten & ontwikkelingen over de regio

Actuele top 6 downloads:

Verwachting verblijfstoerisme 2024

Recentelijk deelde het NBTC haar voorspellingen voor het verblijfstoerisme in Nederland. Het tempo van groei van het binnenlands verblijfstoerisme gaat licht vertragen, vanwege de overgang van herstel na de coronapandemie naar een fase van meer stabiele groei. Vooruitkijkend verwacht men dat de binnenlandse markt in 2024 licht zal krimpen, door een groeiende belangstelling voor internationale reizen.

Duurzaam Travel Report 2023

Booking.com deelt inzichten van meer dan 33.000 reizigers in 35 landen en gebieden in haar jaarlijkse Duurzame Travel Report. Door economische onzekerheid voelen sommige reizigers zich gedwongen te kiezen tussen kosten besparen en duurzame reiskeuzes. Anderen zijn bereid meer te betalen en zetten daarvoor de zoekfilters van het platform in.

Travel Trade Scans NBTC

Hoe is in België en Duitsland de reisindustrie opgebouwd, wat zijn recente marktonwikkelingen, consumententrends en meer. Het NBTC geeft in haar Travel Trade Scans van België en Duitsland o.a. een overzicht van hoe de reismarkten geëvolueerd zijn, welke trends er op dit moment actueel zijn en waar de kansen liggen. Voor Zuid-Limburg belangrijke kernmarkten om op in te spelen.

De internationale bezoeker in beeld

Na grootschalig onderzoek tussen oktober 2021 en september 2022 presenteert het NBTC de resultaten 'De internationale bezoeker in beeld'. Lees alles wat je weten wilt over het internationale dag- en verblijfsbezoek in Nederland.

Digitale Toegankelijkheid & Toerisme

Is uw onderneming digitaal toegankelijk? Dit document van NBTC bevat een heldere uitleg hoe te starten met digitale toegankelijkheid of waar op te pakken als u er al mee begonnen bent. Met 8 quickwins kunt u direct aan de slag!

Zuid-Limburg is de bekendste streek van Nederland

Visit Zuid-Limburg gaf Hendrik Beerda Brand Consultancy opdracht om de merkkracht en de reputatie van de streek Zuid-Limburg te analyseren en te vergelijken met andere Nederlandse streken en provincies.