Europese project Tourism as a Service (TAAS)

Europese project Tourism as a Service (TAAS)

22 april 2024

TAAS van start

In december maakten we bekend dat wij vanaf dit jaar 4 jaar aan de slag mogen gaan met de Europese projecten TAAS, Tourism4SDG en OpenRegioCulture. De EFRO-subsidie van meer dan € 500.000 die hiermee gemoeid is, komt onze regio ten goede. 

Meer informatie over TAAS oftewel Tourism as a Service, is inmiddels beschikbaar en kunt u terugvinden op een aparte pagina op onze website.  

Het is een 4-jarig project dat zich richt op een 360-graden-aanpak van toerisme. Door middel van het inzetten van onder meer digitale hulpmiddelen wordt ervoor gezorgd dat de behoeften en zorgen van alle belanghebbenden en gebruikers van toerisme worden aangepakt. Visit Zuid-Limburg brengt dit al in de praktijk via de customer journey-aanpak. TAAS richt zich op de verbetering van toerisme-gerelateerde beleidsinstrumenten. Respect voor duurzaamheidsbeginselen, het opleiden van betrokken actoren om verantwoordelijkheid te nemen en effectieve, innovatieve toeristische besluitvorming zijn essentiële kenmerken van TAAS. De uitwisseling van ervaringen zorgt voor innovatie, digitalisering en efficiëntere inzet van kanalen in de verschillende fasen van een reis. Dit kan fungeren als booster, zowel economisch als op het gebied van duurzaamheid.

Visit Zuid-Limburg gaat hiermee aan de slag met 7 Europese projectpartners én met gemeente Beekdaelen.