Eerste Tourism As A Service (TAAS) Stakeholdermeeting

Eerste Tourism As A Service (TAAS) Stakeholdermeeting

11 september 2024

Stakeholders maken kennis met Interreg Europe project TAAS

Op 11 september 2024 vond de eerste regionale stakeholderbijeenkomst over het Interreg Europe project TAAS plaats in Nuth. Er namen 12 stakeholders deel aan de bijeenkomst, waaronder vertegenwoordigers van verschillende Zuid-Limburgse gemeenten, Economische Samenwerking Zuid-Limburg, de Hotel Management School, Koninklijke Horeca Nederland en HISWA-RECRON (ondernemersorganisatie voor bedrijven in de watersport en recreatie).

Presentatie van het project
Deze eerste stakeholderbijeenkomst stond vooral in het teken van het informeren van de aanwezigen over het project en de bijbehorende doelstellingen. De vier verschillende TAAS-fases werden uitgebreid toegelicht, waarbij het bestaande en veelgebruikte Customer Journey-model van Visit Zuid-Limburg als voorbeeld diende. Aan het eind van de presentatie werden verschillende vragen voorgelegd aan de stakeholders over hun eigen vakantie-ervaringen en hoe deze zich verhouden tot de vier TAAS-fases. Ook werd gevraagd welk aspect van de TAAS-fases volgens hen het belangrijkst is voor Zuid-Limburg. Hieruit kwam naar voren dat dataverzameling cruciaal is voor het verder ontwikkelen van digitale middelen die de vier TAAS-fases ondersteunen.


Conclusie
De stakeholders hebben nog meer inzicht nodig in de vier TAAS-fases en hoe deze digitaal verbeterd kunnen worden. Daarom is het belangrijk hen te informeren over de goede voorbeelden die Visit Zuid-Limburg en de gemeente Beekdaelen (associated partner) zullen ontdekken tijdens de aankomende study visits. Het is duidelijk dat data essentieel zijn voor het maken van de beste keuzes omtrent digitale oplossingen binnen de TAAS-fases. Zuid-Limburg werkt momenteel aan de realisatie van een Provinciaal Dataportaal. De ervaring en kennisuitwisseling met de TAAS-partners zal ervoor zorgen dat het Dataportaal Limburg bij de implementatie zo compleet mogelijk zal zijn.