Detail

Op pad met de app 'Euregio Grenstochten'

25 augustus 2019

Op pad met de app 'Euregio Grenstochten'

Voor iedereen die de veelzijdige grensregio rondom het Drielandenpunt tussen België, Duitsland en Nederland wil verkennen is er nu een nieuwe route-app. De mobiele route-app bevat de mooiste 60 wandel- en fietsroutes van de Hoge Venen, de Eifel en het Zuid-Limburgse Heuvelland. Deze grensoverschrijdende app is in vier talen beschikbaar. 

Op pad in de Euregio 
De meertalige content in combinatie met de zorgvuldig geselecteerde routes door drie verschillende landen vormt hét onderscheidende kenmerk van de nieuwe app ‘EUREGIO Grenstochten’. Of het nu gaat om het idyllische middengebergte van de Eifel, het ruig-romantische hoogveen van de Hoge Venen of het liefelijk glooiende heuvelland van Zuid-Limburg, met deze handige reisgenoot zijn er voortaan geen grenzen meer tussen de unieke landschappen en spannende bezienswaardigheden in onze buurlanden. Bekende routes als de Rurtal-wandeling, de Rursee-route, de Vennbahn, de Maasroute of de Valkenburgse Kastelenroute zijn nu dus overzichtelijk in één route-app beschikbaar.

Functies route-app
Highlight van de gratis app ‘EUREGIO Grenstochten’ (iOS en Android) zijn de 60 mooiste wandel  en fietsroutes van de regio. Gedetailleerde informatie, kaarten en bezienswaardigheden met betrekking tot de  verschillende routes alsmede tips voor de route ernaar toe en weer terug kunnen onderweg gemakkelijk worden opgevraagd via de smartphone of van tevoren worden geraadpleegd om een uitstapje te plannen. Alle content wordt aangeboden in vier talen: Duits, Engels, Frans en Nederlands. Alle gegevens kunnen bovendien worden gedownload en offline worden opgeslagen. Hierdoor is het nooit meer een probleem wanneer je tijdens de tocht even geen bereik hebt en arriveer je – mede dankzij de GPS-functie – veilig op de eindbestemming.

Gratis downloaden
De app kan gratis worden gedownload in de App Store en de Google Play Store (aanbevolen zoekbegrip: EUREGIO). De app is ontwikkeld in het kader van het project ‘People to People’ van Interreg V-A Euregio Maas-Rijn (EMR) en gefinancierd uit middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en door het samenwerkingsverband Charlemagne Grensregio.

Euregionale samenwerking 
Charlemagne Grensregio is een samenwerkingsverband van gemeenten en instellingen in de grensstreek zoals de gemeente Aken, StädteRegion Aachen, Parkstad-Limburg, de gemeente Vaals, de gemeente Heerlen en de gemeenten van Oost-België. De volgende partners waren in nauwe samenwerking met het samenwerkingsverband Charlemagne Grensregio betrokken bij de realisatie van het trinationale microproject: Groenmetropool, Toeristisch Agentschap Oost-België, Agence de Développement Local Lontzen, Stadsregio Parkstad-Limburg en Visit Zuid-Limburg.