Detail

Bezoeker van dagje uit vindt gezond eten wezenlijk

17 januari 2022

Bezoeker van dagje uit vindt gezond eten wezenlijk

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt het belangrijk om gezond te eten tijdens een dagje uit. Dat bleek uit consumentenonderzoek* van Gezond Uit, onderdeel van JOGG. Tijdens het webinar ‘Gezond Uit in Zuid-Limburg’ op 8 februari van 10.00 - 11.00 uur vertellen onder andere Linda Schonewille, Programmamanager Vrije-tijd JOGG en Marc Bossers, directeur Steinerbos, hoe zij inspelen op deze behoefte en gezamenlijk werken aan een gezonder aanbod van eten en drinken.

Het gezonde aanbod blijft achter
54% van de respondenten vindt gezond eten tijdens een dagje uit (heel) belangrijk. 6 op de 10 respondenten vindt het (heel) belangrijk dat (klein)kinderen gezond eten tijdens een dagje uit (59%). Terwijl er een duidelijke vraag is naar gezonder eten en drinken, speelt de sector hier nog onvoldoende op in. Slechts een derde van de respondenten vindt het gemakkelijk om tijdens een dagje uit gezond te eten en maar 22% vindt dat er veel keuze is uit gezonde producten.

Bezoekers waarderen communicatie over gezonde voeding
Uit het onderzoek blijkt verder dat de bezoeker niet alleen op zoek is naar een gezonder aanbod. Ook de informatie over het ‘gezonde eten’ wordt op prijs gesteld. De helft van de respondenten verwacht dat de dagattractie hen informeert over gezondere eetkeuzes. Twee op de drie respondenten is het eens met de stelling ‘Ik vind het goed als dagattracties actief gezondere producten promoten'.

Webinar voor dagattracties in Zuid-Limburg
Op 8 februari 2022 organiseren Visit Zuid-Limburg, JOGG/Gezond Uit en Rookvrije Generatie het webinar 'Gezond Uit in Zuid-Limburg'. Hiervoor willen we u van harte uitnodigen!

Gezonde voeding tijdens een dagje uit
Wilt u de bezoekers van uw dagattractie ook een gezonder voedingsaanbod bieden? Of heeft u tips nodig hoe u hier beter over kunt communiceren? Tijdens het webinar zullen wij meer vertellen over hoe u als ondernemer uw voedingsaanbod, vaak met kleine aanpassingen, gezonder kunt maken. U luistert naar experts en haalt inspiratie op van andere dagattracties uit Zuid-Limburg.

Op weg naar een rookvrije generatie
Naast ‘gezonde voeding’ bespreken we op 8 februari ook het onderwerp ‘rookvrij’. Kinderen moeten tijdens een dagje uit kunnen genieten in een gezonde omgeving, zonder de schadelijke invloeden van tabaksrook. Tijdens het webinar geven Githe Clermonts van de GGD Zuid-Limburg en Janke Faber van Kasteelpark Born tips en voorbeelden om aan de slag te gaan met een rookvrije dagattractie. Webinar bijwonen? Inschrijven kan nu!

Aanmelden kan door een email te sturen naar corporate@visitzuidlimburg.nl. Vervolgens ontvangt u alle praktische informatie voor deelname aan deze bijeenkomst. We kijken uit naar uw komst! Bekijk ook onze video hierover.

* Het onderzoek werd uitgevoerd in oktober 2020 door bureau Markteffect in opdracht van Gezond Uit. Doel van het onderzoek was om in kaart te brengen wat bezoekers consumeren en hoe zij beïnvloed kunnen worden om voor gezond eten en drinken te kiezen. 1.056 Nederlandse consumenten hebben deelgenomen aan dit online onderzoek. De resultaten zijn gewogen naar een representatieve verdeling op leeftijd, geslacht en regio. Bent u benieuwd naar alle resultaten van het onderzoek? U kunt de whitepaper hier downloaden.