Hart­verwarmende winter­campagne

Vier de winter in Zuid-Limburg

Voor winter 2023-2024 voeren we een campagne waarin we Zuid-Limburg zowel regionaal als landelijk promoten als hét Winter- en Kerstparadijs in eigen land. In de periode t/m kerst ligt de focus op de promotie van 'Kerst in Zuid-Limburg'. In januari en februari 2024 loopt de campagne seizoensverlengend door met de promotie van winterse activiteiten en uitjes in Zuid-Limburg. 

De nadruk ligt op het promoten van activiteiten, (kerst)evenementen en verblijf in Zuid-Limburg. In alle rust genieten van de winter in een sprookjesachtige omgeving tijdens een winterwandeling in een wonderschoon heuvellandschap of juist kerstsfeer proeven op de vele kerstmarkten. Alle ruimte om (kerst)vakantie te vieren op een warme en gezellig manier. Waar anders dan in Winterparadijs Zuid-Limburg?

Deze middelen zetten we in

 • Website met landingspagina's in kerst- en winterthema
 • Flyer met kersttips voor november/december (verspreiding via Hubmedia)
 • Flyer met wintertips voor januari/februari (verspreiding via Hubmedia)
 • Videocampagne op het NPO-netwerk
 • Radiospots op Q-Music
 • Online advertising d.m.v. bannering
 • Influencer- en persttrips
 • Social media campagne
 • Videomarketing op TikTok en Instagram
 • Promotie via digitale schermen bij ondernemers (i.s.m. Hubmedia)
 • Visit Zuid-Limburg Shops & Experiences
 • Nieuwsbrieven naar consumenten

Bekijk de flyer

Magische kerstinspiratie

In deze brochure ontdek je 4 kerst must-do's in Zuid-Limburg voor een magische kerstbeleving: met je gezin, met je lief of vriendinnen!

Hoe kunt u aanhaken op de campagne?

Voor u als ondernemer zijn er diverse mogelijkheden en tools om aan te haken op de wintercampagne: 

 • Meld uw kerst- en winterinitiatieven aan: vanuit alle kanalen verwijzen wij de doelgroep naar de themapagina's op de website die wij continu up-to-date houden met de leukste kerst- en winteractiviteiten. Heeft u evenementen en/of activiteiten op de agenda staan - bijvoorbeeld kerstmarkten, wandelingen of andere winteruitjes? Deel ze dan zo snel mogelijk met ons. Wij nemen ze dan mee op de themapagina's. 

 

 • Gratis widget 'Online Wegwijzer Zuid-Limburg' op uw website. Met deze widget (oftewel, zelfgekozen banner) kunt u toeristische informatie over Zuid-Limburg – naar keuze – gratis en eenvoudig ontsluiten op uw eigen website en maakt u bezoekers wegwijs in de regio. Wanneer u ‘Tips voor heel Zuid-Limburg’ selecteert zullen ook onze thema-campagnes (waaronder de wintercampagne) op uw website worden uitgelicht. Wij zorgen er natuurlijk voor dat deze informatie 100% actueel en gebruiksvriendelijk is. Het enige dat u hoeft te doen is de widget aan te maken in 4 stappen via partners.visitzuidlimburg.nl/widget.

 

 • Visit Zuid-Limburg Beeldbankspeciaal voor partners en pers is er een beeldbank ontwikkeld. Hier kunt u mooie kerst- en winterbeelden downloaden om Zuid-Limburg te promoten op uw eigen kanalen. De content die via de beeldbank wordt aangeboden is uitsluitend te downloaden en te gebruiken om Zuid-Limburg te promoten. 

 

Ervaar de warmte van Winterparadijs Zuid-Limburg

Vier de winter samen in Zuid-Limburg: even helemaal weg, maar toch dichtbij. Deze video werd van 20 t/m 27 november uitgezonden via het NPO-netwerk bij het terugkijken van de NPO-programmering en bereikte ruim 125.000 kijkers, waaronder meer dan 10.000 kijkers van het NOS-Journaal. 

Wintercampagne in januari en februari

In januari en februari 2024 wordt de wintercampagne ingezet om het veelzijdige aanbod aan winterse uitjes in Zuid-Limburg onder de aandacht te brengen. Van hossen tot bossen; de leukste evenementen tot de mooiste wandelroutes. Dit wordt gedaan met de 'Wintertips in Zuid-Limburg' flyer die verspreid wordt via de Visit Zuid-Limburg winkels, in de Hubmedia folderdisplays en te bestellen is via foldersbestellen.nl. Daarnaast wordt er gedurende een aantal weken een radiospotje uitgezonden op Q-Music Limburg en wordt er een online bannercampagne ingezet om verkeer naar visitzuidlimburg.nl te genereren. 

Dit radiospotje wordt gedurende drie weken uitgezonden op Q-Music Limburg. Op de homepage van visitzuidlimburg.nl is bovenin een verwijzing naar de campagne toegevoegd met buttons naar carnaval en routes in Zuid-Limburg. 

Bekijk de wintertips flyer

De leukste winteruitjes

Zuid-Limburg is een echt winterparadijs; hier kun je heerlijk wandelen, opwarmen bij de open haard en helemaal tot rust komen. Ontdek 4 leuke winterse uitjes in Zuid-Limburg!

Bekijk de themapagina's